Новини

Ніщо так не розпилює кістки та м’ясо, як стрічкова пилка
22.10.2021

Ніщо так не розпилює кістки та м’ясо, як стрічкова пилка

Переглядів: 720 Коментарі: 0

Швидко. Чітко. Надійно. Пилка для розпилювання м’яса та кісток. Експертна думка
Швидко, чітко та надійно. Це лише три характерні ознаки, що відзначають стрічкову пилку для розпилювання м’яса, кісток і туш. Унікальне обладнання є незамінним помічником у процесі розділення на частини або порційні шматки свіжої, охолодженої та замороженої сировини. Пристосування всього лише за декілька секунд розпилює тверді або м’які основи, залишаючи бездоганний розріз. Завдяки такій процедурі оператор витрачає вдвічі менше часу та зусиль на оброблення продукції. Саме тому пилку для м’яса обирають справжні професіонали.
Виробники харчового устаткування завжди працюють на результат і постійно вдосконалюють своє виробництво. Тому пилки для розпилювання м’яса відзначаються високою зносостійкістю та універсальністю. Наприклад, бренд КТ використовує нержавіючий сплав AISI 304 для виготовлення:
•корпусів;
•робочих частин;
•з’єднувальних деталей.


В той же час з цієї аустенітної сталі компанія SАР для моделі SO 1830 виливає лише робочу поверхню, а корпус робить з анодованого алюмінію. Зазначені матеріали відомі своєю стійкістю до корозії, температурних коливань та механічних пошкоджень. Ці характерні особливості позитивно впливають на зносостійкість техніки, тому вона служить упродовжидесятиріч. До того ж поверхня матеріалу відзначається неймовірною гладкістю, завдяки чому створюється бездоганне ковзання товарів на робочому столі.

Окремої уваги заслуговують такі частини пилки, як:
1. Різальна стрічка. Виготовляється з високоякісної сталі, загартованої інноваційним методом. Унікальна твердість сплаву не дає змогу зубцям деформуватися, сколюватися та швидко
затуплюватися. Зріз виходить рівним та охайним, а на розпилі кісток немає жодних уламків. Як наслідок, напівфабрикати мають привабливий вигляд та чималий термін зберігання.
2. Двигун. Він є серцем кожної машини. Потужний мотор приводить у дію одразу декілька валів, на яких закріплені колеса. Внаслідок цього різальне полотно рухається рівномірно й плавно, навіть при швидкості 16-31 м/с. Це гарантує ідеальну якість виконання розпилювальних робіт. У більшості моделей передбачена функція швидкого гальмування, тому пристрій зупиняється відразу після вимкнення. Спеціальна система антиперегріву захищає апарат від зламу при великих навантаженнях.
3. Конструктивні особливості. Ергономічний дизайн обладнання гарантує легку та ефективну роботу оператора. Спеціальний тримач з руків’ям дозволяє надійно фіксувати шмат м’яса, а також захистити руки працівника від травмування. Рухлива робоча поверхня на підшипниках з нержавіючої сталі забезпечує плавний рух оброблювального столу. Різальні елементи захищені кожухами.

Техніка швидко миється та очищається, оскільки основні частини легко розбираються. Цьому також сприяє гладка поверхня обладнання, на якій немає фактурного рельєфу, що призводить до накопичення бруду в мікроскопічних отворах. Внаслідок високої продуктивності, а також геніальної продуманості дизайну досягаються мінімальні затрати (відходи) сировини під час розпилювання.

Примітка для інженера
Продукція компаній SАР та КТ сертифікована відповідно до міжнародних стандартів. Вона рекомендована для використання в харчовій промисловості. Характерною ознакою якості устаткування слугує рівень захисту оболонки електрообладнання від проникнення води та твердих предметів (ІР). Високими показниками для зразків, призначених для розпилювання, є відзнаки 55 або 65. Крім того, велике значення має тип двигуна. Двофазний мотор дає змогу послуговуватися машиною для розпилювання м’яса протягом усієї зміни. Техніка зі значним потенціалом потужності працює безперебійно навіть при великих навантаженнях. Аби оцінити всі можливості такого устаткування, варто правильно обрати для своєї компанії відповідну модель.

Погляд на пилку для м’яса з позиції користувача
«Продуктивність — не випадковість. Це завжди результат прагнення досконалості, пов’язаний зі старанним плануванням та цілеспрямованими зусиллями». Тому розважливість у питанні вибору технічних засобів є ключовим моментом успіху. Перш за все звертається увага на продуктивність машини — скільки продукції вона зможе обробити за певний проміжок часу. На це впливають такі характеристики:
•потужність двигуна;
•максимальна та робоча довжина різання;
•висота відрізання;
•розміри робочої поверхні;
•швидкість руху різального полотна;
•ширина стрічки.

Оптимальна потужність для гастрономічних моделей становить 0,75-1,8 кВт. Такі прилади вправно розпилюють м’ясні шматки будь-якого ступеню твердості, а також справляються з чималими обсягами сировини. При цьому приділяється особливе значення технічним характеристикам обладнання. Для використання пилки в промислових цілях апарат має бути адаптованим до напруги 380 Вт, а для закладів загального харчування чи торгівлі — 220 Вт. Щоб отримати максимально охайний та чистий зріз, обираються стрічки з дрібними зубцями. Для грубого оброблення використовуються більш масивні екземпляри. Додаткові функції та комплектувальні частини слугують запорукою безпечного виконання процесу розпилювання. Серед таких налаштувань виділяються дві функції: кнопка екстреної зупинки та механізм швидкого блокування. В такому режимі функціонування безпека та продуктивність техніки гарантована.

Нотатки для покупця
«Добре ім’я ліпше за велике багатство, повага ліпше за срібло та золото». Ці мудрі слова показують, що перш ніж придбати дорогу техніку, варто дізнатися, яку репутацію має компанія-виробник або фірма-продавець. Для цього потрібно знати, скільки років бренд існує на ринку, а також з якими торговими марками чи компаніями співпрацює. Додатково потрібно зібрати інформацію про:
•особливості виробника;
•налагодженість системи комунікацій з технічного супроводу (стосується компанії-продавця);
•можливість забезпечення запасними частинами.


Імпортне обладнання відзначається високою якістю та довгим строком служби. Але з часом навіть така техніка потребує заміни деталей, які зношуються у будь-якому випадку. У таких випадках виникає серйозна проблема — де знайти «рідні» запчастини для вже ніби застарілої моделі. Аби уникнути подібного, варто обирати тих продавців, що тісно співпрацюють з компаніями-виробниками. До того ж такі фірми завжди надають сервісне обслуговування, яке проводять лише спеціально навчені професіонали. Уважний та ретельний підхід до вибору обладнання — запорука успіху вашого бізнесу!

Товари: