Куттери для харчової переробки

Куттер вакуумний ZKZB 125 L
Куттер Ital Service Gubbio 4 VV
Показано з 1 по 2 із 2 (всього 1 сторінок)

Куттер використовується в харчовій промисловості з метою подрібнення, замісу, змішування та збивання різних продуктів, таких як м'ясо, овочі, сир або тісто. За допомогою апарата дуже просто готувати соуси, майонези, а також основи для паштетів, ковбас та інших напівфабрикатів. Промисловий куттер призначається для оброблення великих обсягів продукції. У нашому інтернет-магазині представлено декілька моделей такого професійного обладнання.

Вибір куттера: поради та рекомендації професіоналів

Кожна модель пристрою має стандартну будову. Техніка складається з каркаса, в який вмонтований потужний двигун, а також з чаші, кришки та декількох пар ножів. Вал, що відповідає за рух різальних частин, обертається завдяки роботі мотора. Для отримання потрібного результату обираються наступні типи ножів:

  1. Гладкі. Є ефективними при подрібненні овочів та горіхів.
  2. З великими зубцями. Підходять для перероблення твердих та заморожених продуктів, у тому числі м’яса. Застосовуються для замішування тіста різної густоти.
  3. З мілкими зубчиками. Використовуються для оброблення зелені та ягід.
  4. Специфічної конфігурації. До них відносяться насадки з ножами зі спеціальними отворами та зразки для приготування соусів.

Від форми та різновиду куттерних ножів залежить якість змішування/подрібнення інгредієнтів. На ефективність цих процесів впливають матеріали, з яких були виготовлені ножі кухонного куттера. Нержавіюча легована сталь повинна мати оптимальну твердість — від 56 HRC та вище. Завдяки такому складові та характеристикам клинки зберігають свої різальні властивості та захищені від впливу корозії, а також механічних пошкоджень. В результаті при великих навантаженнях вони не гнуться та не дряпаються. Чаша також повинна бути виготовлена з високоякісної сталі з відповідними технічними особливостями.

Зверніть особливу увагу

Куттер для м’яса обирається відповідно до обсягу, який планує переробляти цех впродовж усієї зміни/доби. Для великих підприємств виробники пропонують чаші місткістю до 125 л. Варто зазначити, що на продуктивність техніки впливає:

  • потужність мотора;
  • кількість різальних ножів;
  • швидкість обертання валу (об/хв).

Розмелювання продуктів відбувається делікатно та рівномірно тільки в режимах від 1000 до 1500 об/хв. Для приготування фаршу, мусу чи соусу застосовується потужніший потенціал: від 3000 об/хв. В деяких моделях професійних куттерів встановлюється функція додаткової пульсації. Саме вона дає змогу машині плавно переходити з однієї швидкості на іншу. Окремі зразки оснащуються системами нагрівання або охолодження. А от вакуумні куттери мають спеціальний насос, характеристики якого обов’язково враховуються.

Апарати відзначаються довгим строком служби тільки при правильному обслуговування. Тому чаша та корпус ретельно миються після кожного використання. Регулярно перевіряється стан мотора та ножів, а також правильність встановлення вузлів. За потреби клинки заточуються або замінюються.

Купити куттер промисловий або кухонний можна на нашому сайті. Більш детальну інформацію про модель готові надати наші менеджери.