Вакуумний масажер для м’яса використовується на великих виробництвах з метою отримання делікатесів. Головне призначення такої техніки полягає у маринуванні або солінні рибної та м’ясної сировини. Спеціальні функції дають змогу налаштовувати апарат для якісного оброблення свинини, яловичини, риби, баранини та птиці. Завдяки своїм габаритним розмірам промисловий масажер для м’яса широко застосовуються для приготування великих обсягів продукції. У зв’язку з цим наш інтернет-магазин пропонує різноманітні моделі такого вакуумного обладнання.
Саме так створюються шедеври
Пристрій складається з величезного барабана, в якому ретельно перемішуються шматки продуктів. Внаслідок створення вакуумного середовища та збалансованої механічної взаємодії м’ясні волокна ефективно пропитуються розсолом, а також різними спеціями. Розм’якшені тканини сприяють прискоренню та покращенню проведення біохімічних реакцій. Конструктивні особливості маринатора для м’яса сприяють збереженню цілісності:
- шматків м’яса;
- структуру тканин;
- білкових з’єднань;
- фактури на зрізі.
Подібна технологія обробки запобігає окисненню та, відповідно, покращує колір м’ясних продуктів, надаючи товару презентабельний вигляд. Крім того, під час проведення такої процедури знижуються втрати маси сировини, що нерідко спостерігається при традиційних методах маринування. Це пов’язано з тим, що масажер для м’яса працює за принципом тумблірування. Тканини стають значно м’якішими, коли куски сировини падають з певної висоти та вдаряються в барабані лопаті заокругленої форми. Внутрішньобілковий сок, що виділяється при цьому, утворює на поверхні м’яса плівку, яка надає продуктам особливих смакових якостей.
Технічні характеристики, від яких залежить правильний вибір моделі
Вакуумний масажер для м’ясної промисловості застосовується для приготування напівфабрикатів, солінь та копчених продуктів. Отримані делікатеси зберігають натуральний аромат та корисні властивості, а також незрівнянний смак. На додачу в процесі просочування волокон розсолом знищуються мікроорганізми. Таким чином збільшується термін зберігання товарів. Однак перш ніж купити промисловий масажер для м’яса, варто звернути увагу на вказані характеристики:
- продуктивність;
- особливості двигуна та вакуумного насоса;
- процент вакуумування;
- програмне забезпечення системи;
- повний об’єм барабана;
- максимальне завантаження.
Рівень вакуумування повинен бути від 90%, аби забезпечити ефективність процесу соління. Цей показник залежить від потужності насоса, яка в середньому має становити 60-65 м³/год. Місткість барабана вказує на те, яку кількість продукції апарат зможе обробити за один раз. Важливим фактором також слугує опція плавного регулювання обертів. Зі швидкостями в межах 0,5-9 об/хв отримуються найкращі результати тублірування продукції. До того є масажер для м’яса повинен мати зручну програму управління. Деякі моделі можуть підтримувати до 50 програм, що дозволяє використовувати різноманітні рецептури у виробництві. З таким потенціалом харчове устаткування стане незамінним «помічником» під час приготування делікатесів.