Блокорізка використовується для подрібнення блоків на менші шматки, які потім перероблюються у м’ясорубках різного типу з метою отримання фаршу. Апарат призначається для м’ясної та рибної сировини. Машина виготовляється з високоякісної нержавіючої сталі, тому стійка до корозії та механічних пошкоджень.
Купити блокорізку для замороженого м’яса можна в нашому інтернет-магазині. У цьому розділі представлені моделі різних конфігурацій. Обрати потрібний варіант допоможе невеличкий екскурс у технічні характеристики приладів.
Вибір у правильному напрямку
Професійна машина відзначається ергономічним дизайном та простим виконанням. На завантажувальну платформу вивантажується сировина. Потім вона надходить до робочої зони. Під пресом поршня, що штовхає, блок опиняється біля різальної основи — гідравлічної системи (гільйотини). Вона складається з 1 горизонтального ножа та 4-5 вертикальних. Завдяки таким конструктивним особливостям виходять шматки розміром 4 см та довжиною 10-12 см. Для отримання бездоганного розрізання заморожених (до -20…-25˚С) продуктів ножі мають бути:
- виготовлені з високоякісної сталі (сплав не сколюється, не деформується та має високу твердість);
- заточені під оптимальним кутом;
- відполіровані до максимально гладкого стану, що є гарантією ідеального сковзання.
При виборі блокоріза для замороженого м’яса звертається увага на продуктивність моделі. Цей показник зазвичай залежить від потужності вмонтованого мотора, який відповідає за рух різальних механізмів. Так потужність у 5,5 кВт забезпечує продуктивність до 3000-4000 кг/год. При цьому система здійснює до 20-30 тактів за хвилину. Враховуючи ці характеристики машини для нарізування заморожених блоків м’яса, компанія може визначити, який обсяг продукції буде перероблюватися за добу. Крім того, трифазний тип двигуна гарантує безперебійну роботу при максимальному завантаженні.
Деякі нюанси
Обираючи таке обладнання, обов’язково враховується вантажопідйомність завантажувального пристрою. Цей фактор відіграє важливу роль, оскільки перенавантаження може вивести техніку з ладу. Важливою також є і система безпеки блокорізки. Тому перевіряється чи вмонтований захист двигуна від перегрівання та чи передбачена автоматична аварійна зупинка циклу. До того ж звертається увага на робочу поверхню станції. Якщо вона гладка, то буде простою та легкою у санітарному обслуговуванні.
Блокорізка для заморожених блоків м’яса слугує ідеальним варіантом для великих підприємств. На додачу ретельно продумані конструктивні особливості техніки забезпечують високий рівень оброблення сировини. Завдяки гільйотинному способу розрізування блоків не руйнуються м’язові волокна тканин. Це вкрай важливо у процесі приготування структурованого фаршу, який використовується для виробництва в’ялених та сирокопчених продуктів, а також напівфабрикатів із дрібно нарізаного фаршу. У зв’язку з цим купити блокорізку повинні компанії, які роблять ставку на якість своєї продукції.