Промисловий ін’єктор для м’яса призначається для оброблення значних обсягів продукції. Використання такого обладнання значно прискорює виробничий процес. Спеціальна комплектація дозволяє послуговуватися технікою для шприцювання філейного м’яса та продуктів з кістками. Ін’єктори засолення використовуються для свинини, яловичини, риби та птиці.
Машини забезпечують швидке та якісне насичення сировини розсолом. Така процедура надає продукту не лише особливі смакові характеристики, але й робить його соковитим та ніжним. До того ж подібна рідина захищає м'ясо від впливу різноманітних бактерій. Також багато підприємств застосовують ін’єктор для шприцювання м’яса, аби збільшити масу готової продукції майже наполовину. Але для отримання таких високих показників, потрібно визначитися з вибором моделі.
Технології на користь бізнесу
Апарат оснащується комплектом голок, який може налічувати від 20 до 120 шт. Залежно від розміру оброблюваних шматків та різновидності продукції обирається тип та товщина голок. Ці деталі можуть мати отвори вздовж усій площини або тільки на кінчику. Конструкція їхнього кріплення також відіграє важливу роль. Завдяки створеному люфту голка відхиляється вбік, коли стикається з кісткою. В деяких пристроях передбачена система захисту чи аварійного вимкнення.
Промислові ін’єктори для м’яса оснащені насосом, що качає розсіл. Оптимальним показником для нього вважається відмітка 6 м³/год. Так створюється такий тиск у системі, який не руйнує структуру м’ясних волокон. Однак продуктивність техніки в багато чому залежить від потужності двигуна. Якщо потенціал мотора становить 1,1 кВт, то відповідно забезпечує:
- високий виробіток: 1000-3000 кг/год;
- виняткову швидкість проколювання — 41 такт/хв;
- потрібну швидкість руху транспортера: від 15 до 30 тактів/хв.
Беручи до уваги вказані технічні специфікації, виробник чітко побачить, який обсяг продукції цех буде обробляти за добу. При цьому він візьме до уваги ступінь завантаженості виробництва. Аби техніка безперебійно працювала на повну потужність протягом усієї зміни, краще обирати обладнання для шприцювання м’яса з трифазним типом двигуна. Він гарантує стабільне функціонування станції при великих навантаженнях.
Ін’єктори «довгожителі»
Кожний підприємець прагне придбати устаткування, яке служитиме йому безвідмовно тривалий час. Для досягнення цієї цілі він має знати декілька секретів. Спочатку звертається увага на якість сталі. Сплав повинен бути не тільки нержавіючим, а й сертифікованим для використання у харчовій промисловості. Це вкрай важливо, оскільки м'ясо та розсоли виділяють агресивні речовини, котрі нерідко стають причиною корозії. В тандемі з механічними пошкодженнями вони спричиняють псування харчових продуктів та знос промислового ін’єктора для шприцювання м’яса. У таких випадках, аби на поверхні не утворювалися подряпини та пошкодження, сталь повинна відзначатися особливою:
- твердістю;
- зносостійкістю;
- міцністю.
Регулярне технічне та санітарне обслуговування сприяє тривалому строку експлуатації обладнання. Тому машина має легко та просто розбиратися, а також мати герметичні стики/шви. Ідеально гладка поверхня забезпечує досить швидке очищення стінок від забруднення.
Купити промисловий ін’єктор для м’яса високої якості виконання пропонує наш інтернет-магазин.