Ручні точильні пристрої

Точильний прилад Eicker 48.100.10
Комплект заточних елементів до пристрою W4050
Пристрій для заточки ножів Fischer 75930
Пристрій для заточування ножів Fischer RedSteel W4055
пристрій для заточування ножів Fischer Redsteel II W4105
Точильний прилад Dick 9 0091
Точильний прилад Dick 9 0086
Точильний прилад Dick 9 0085
Точильний прилад Dick 9 0084
Показано з 1 по 15 із 16 (всього 2 сторінок)

Точильний пристрій для ножів використовується у тих випадках, коли різальний край дуже сильно ступився або стерся, а звичайне корегування мусатом вже не допомагає. До того ж на поверхні клинка утворюються специфічні дефекти та щербини, котрі усуваються лише шляхом зняття верхнього шару металу. У такому разі потрібно послуговуватися пристосуванням професійного класу. Тому наш інтернет-магазин «ФудПак Сервіс» пропонує купити точильний пристрій для ножів, який повністю відновлює лезо до потрібної гостроти.

Особливості та різновиди ручних точилок

Зазвичай ці компактні вироби займають зовсім мало місця. Їхня вага також незначна, оскільки корпус виготовляється з пластику. Деякі моделі оснащені спеціальною підставкою для максимально зручного використання. Механізм ручної точилки для ножів зроблений так, аби забезпечити пристосуванню оптимальний кут заточування, рівний 30˚. Абразивні елементи встановлені в ідеальному положенні, тому гостріння кромки здійснюється максимально ефективно. Окремі зразки відразу мають 2-3 види напилення:

  • алмазне — призначення для формування, вирівнювання поверхні металу;
  • вольфрамове — для безпосереднього заточування;
  • керамічна — для професійного хонінгування, полірування.

Так, всього лише одна невелика ручна точилка для ножів, наприклад французького бренду Fischer, здатна перетворитися у справжній верстат або навіть цілий технологічний процес. Для зручності виконання цієї процедури виробники розробили ергономічне руків’я, котре відзначається антиковзким покриттям та унікальним ефектом soft-touch (м’який дотик). У цьому розділі також представлені точильні пристрої для ножів нового покоління. Основні переваги цих моделей:

  • легкість використання;
  • виняткова твердість робочої поверхні (70 HRC), яка дозволяє заточувати клинки будь-якої геометрії;
  • наявність відразу 4 стержнів для якісної правки;
  • робочі елементи виготовлені з нержавіючої сталі, стійкої до корозії та деформування.

Інженери німецької компанії Dick, а також французької фірми Fischer розробили унікальний дизайн ручної точилки для ножів. Ергономічна форма пристрою дає змогу майстрові не тільки міцно тримати пристосування, а й безпечно виконувати скрупульозні завдання. Спеціальні половинки з пластику фіксують клинок, а також забезпечують оптимальну відстань ножа до руки. Оригінальний задум перехресного розташування заточувальних елементів у вигляді подвійних гнучких стержнів та вмонтованих магнітів сприяє збереженню необхідного кута заточки. Щось на зразок пружинного механізму регулює нахил та направлення клинка у вузлі. Таким чином стирання заточувальної основи зменшується у декілька разів, і таке пристосування слугує набагато довше.

Зробіть достойний вибір

Звісно, перш ніж придбати ручну точилку для ножів, варто оцінити інтенсивність використання пристрою. В професійній сфері, коли за короткий проміжок часу потрібно обробити декілька інструментів, нерідко послуговуються лише високоякісною продукцією. Тому ручний пристрій для заточування ножів повинен:

  • бути виготовлений з максимально твердої сталі (біля 60-70 HRC за Роквеллом), а також з міцного пластику;
  • мати надійне кріплення частин, яке витримуватиме великі навантаження;
  • відзначатися ергономічністю та легкістю використання;
  • бути оснащений додатковими засобами захисту.

Ціна таких точильних приладів для ножів досить значна, однак якість оброблення леза знаходиться на високому рівні. На додачу європейські бренди пропонують своїм клієнтам лише якісну продукцію. Всі ці пристрої проходять безліч перевірок якості на всіх етапах виробництва, а також повністю відповідають чинним стандартам ISO та директивам СЕ. Доведено, що такі вироби служать у посиленому режимі близько 5-10 років, а то й більше.