Електричні точильні верстати

Машинка для заточки Fischer №75600 (KE-198)
Верстат для заточки ножів Tormek AB Т-8
Машинка для заточки Fischer 75702
Верстат для заточки ножів Tormek AB Т-4
Машинка для заточки Fischer 75700
Машинка для заточки Fischer 75102
Шліфувально-заточний верстат SM111
Машинка для заточки ножів Dick RS 75
Показано з 1 по 10 із 10 (всього 1 сторінок)

Точильний верстат — це ефективне заточування ножів за короткий проміжок часу та з мінімальними витратами сил. Ця техніка здебільшого призначена для промислового використання. Однак нею широко послуговуються в закладах громадського харчування, ресторанах та в гастрономії. Такий пристрій дозволяє безпечно та швидко виконувати вкрай необхідні завдання.

Наша компанія «ФудПак Сервіс» тісно співпрацює з провідними європейськими брендами, такими як Fischer та Dick. Тому у нас ви можете купити точильний верстат, який повністю відповідає стандартам EN ISO та директивам СЕ (з машинобудування, електромагнітної сумісності та обмеження на вміст шкідливих речовин).

Як функціонує точильний верстат?

Апарат має доволі компактні розміри: близько 200-350 мм в довжину та 160-200 мм у висоту. Потужний двигун приводить в дію вал, на якому закріплені абразивний диск та хонінгувальний круг. Зазвичай шліфувальні елементи верстата для заточування ножів вкриті алмазним напиленням (для прикладу, тип Korn D64), а полірувальні — дрібнозернистим матеріалом. Інші технічні характеристики моделей Dick:

  • продуктивність двигуна складає біля 1300 об/хв;
  • швидкість обертання дисків рівна 4,9 м/с;
  • електричні елементи мають клас захисту IP20.

Окремі зразки Fischer комплектуються спеціальними ременями з абразивним покриттям. Такий точильний станок зі шліфувальною стрічкою призначений для обробки будь-яких типів ножів. Змінні стрічки різної зернистості (120, 240 чи 480) дозволяють відновити різальний край на професійному рівні. Для проведення заточування майстру не потрібно особливих вмінь, оскільки техніка оснащена спеціальними направляючими основами, котрі дають змогу встановити та регулювати кут заточки леза. В асортименті нашого інтернет-магазину також представлені моделі закритого типу. Характерними особливостями кожного такого точильного верстата служать:

  • компактні габарити (220 мм в довжину та 70 мм у висоту);
  • безпечне використання;
  • наявність декількох позицій: видалення пошкодженого металу та хонінгування.

Дуже популярним серед користувачів є верстат для заточування Tormek. Масивний алмазний диск пристрою на значній швидкості знімає потрібний шар сталі, тим самим вирівнюючи клинок і роблячи лезо дуже гострим. Спеціальне хонінгувальне колесо з муфтою очищає поверхню від залишків металу та ідеально полірує ніж, після чого його можна відразу використовувати. До інших унікальних особливостей точильного верстата для ножів відноситься:

  • можливість регулювання кута заточування;
  • висока продуктивність (оброблення займає 1 хвилину);
  • низький рівень шумової емісії (працює порівняно тихо);
  • наявність масивної ручки, магнітного скребка для видалення металевих часточок та ємності для води.

Інженери компанії підібрали для точильного верстата з регулюванням обертів спеціальний шліфувальний камінь, який підходить для обробки сталі будь-якої якості, у тому числі HSS. Контактуючи з металом, абразивна основа знімає лише необхідний шар матеріалу. Завдяки цьому зберігаються всі експлуатаційні властивості ножа. Крім того, таке оброблення практично не зношує клинок, тому він служить набагато довше.

Поради щодо використання

Перш ніж ввімкнути точильний верстат для ножів, варто переконатися, що електричні особливості техніки повністю відповідають напруженню та параметрам електромережі. При підключенні до мережі машина повинна бути вимкнена. Обов’язково потрібно перевірити напрямок обертання абразивних дисків, інакше це призведе до серйозних дефектів чи навіть до травмування працівника. Для цього пристрій необхідно ввімкнути на декілька секунд та пересвідчитися у його справності. Процес заточування варто виконувати з урахуванням наступних правил:

  • шліфувальним диском обробляють поверхню доти, доки на лезі не утвориться фаска — навкісна частина під кутом 45˚;
  • далі шліфування проводять на фінальному диску;
  • клинок тримають прямо, трішки натискаючи на нього, але при цьому рівномірно протягуючи різальний край між кругами;
  • операцію виконують для кожної сторони інструмента;
  • після декількох таких проведень, силу натиску зменшують.

Слід пам’ятати, що рухи майстра повинні бути безперервними, бо тоді на крайці почнуть утворюватися щербини. Також професійний верстат для заточування ножів потрібно регулярно чистити за допомогою кісточки з м’яким ворсом. У разі зношення запасних частин машини вони легко заміняються. Пристрій дуже просто розбирається, тому зробити це зможе навіть людина без спеціальної освіти. Купити електротичило необхідної потужності та конфігурації пропонує наш інтернет-магазин «ФудПак Сервіс».